Met jouw steun heeft het COC veel bereikt:

Rainbow Awards 2015: LGBT Achievement Award voor COC Nederland
23 juli 2016 - Toekenning Erepenning van de gemeente Amsterdam t.g.v. 70-jarig bestaan COC
1994: Algemene Wet Gelijke Behandeling verbiedt discriminatie op grond van homoseksualiteit
2008: Percentage Nederlanders dat negatief is over homo’s gedaald van 36 procent in 1968 naar vier procent in 2008
Canal Parade 2015: Boot COC Nederland wint juryprijs voor beste boodschap
2008: Speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties voor COC Nederland
30 augustus 2017: Tsjetsjeense LHBTI-asielzoekers krijgen eenvoudiger asiel in ons land
1973: COC krijgt Koninklijke Goedkeuring - de vereniging kan zich als rechtspersoon laten inschrijven
1 april 2014: Wet Lesbisch Ouderschap geeft lesbische ouderparen en hun kinderen gelijke rechten
2013: ‘Een groot protest tegen de Russische wet’ - New York Times over COC-demonstratie tijdens bezoek president Poetin
COC ondersteunt LHBT-organisaties in meer dan 35 landen
Jaarlijks meer dan 2500 COC-voorlichtingslessen op school
2009: Paren van gelijk geslacht mogen buitenlands kind adopteren
2012: Geen LHBT-asielzoekers meer teruggestuurd naar Irak en Iran
2011: ’s Werelds eerste kerkelijke verklaring tegen geweld tegen homoseksuelen
7 maart 2017: Politieke partijen tekenen COC’s Regenboog Stembusakkoord
7 september 2015: Russische LHBT-asielzoekers krijgen eenvoudiger asiel in ons land
8 april 1971: afschaffing van het discriminerende artikel 248bis in het Wetboek van Strafrecht
Gay-Straight Alliances op tweederde van de middelbare scholen
2014: afschaffing weigerambtenaar
2011: Jos Brink Staatsprijs voor LHBT-emancipatie voor vrijwilligers COC
1 juli 2014: Transgenderwet maakt wijzigen geslachtsregistratie veel eenvoudiger
Strafeis bij discriminerend geweld met 100 procent verhoogd
2015: alle 5 afspraken van Roze Stembusakkoord uit 2012 ingelost
Ruim 100 ouderenzorginstellingen met een Roze Loper voor LHBT-vriendelijkheid
2012: Voorlichting over LHBT’s verplicht op elke school
30 december 1964: COC-voorzitter Benno Premsela als eerste homo openlijk op televisie
2011: Eerste VN-resolutie tegen LHBT-mensenrechtenschendingen
1 juli 2015: afschaffing enkele-feitconstructie, waarmee scholen openlijk LHB-leerlingen en -docenten mochten weren
2008: Speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties voor COC Nederland

Vecht mee!

Jouw hulp is nodig. Steun de nationale en internationale strijd voor acceptatie en gelijke rechten.

Steun COC

Lesbisch, Homo, Bi en/of Transgender? Hojokamp 2.0 is dé plek voor jou!

Hand in hand met je vriend of vriendin over straat lopen in een maatschappij die steeds minder tolerant lijkt te worden. Onzekerheid of je wel aan die leuke date kunt vertellen dat je als het andere geslacht geboren bent. Kun je oprecht jezelf zijn, of word je veroordeeld om wie je bent in je gemeenschap? Verliefd zijn, en dat openbaar kunnen uiten, is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar als je lesbisch, homo, biseksueel of transgender bent kan dat soms heel anders zijn.Stichting Outway, dat zich in 2017 al 15 jaar inzet voor LHBT-jongeren, organiseert dit Pinksterweekend de vijfde editie van het Hojokamp 2.0; de vervolgversie van het inmiddels landelijk bekende Hojokamp.

Het Hojokamp vindt elk jaar plaats in augustus, en biedt LHBT-jongeren tot en met 25 jaar een veilige plek waar je nieuwe mensen ontmoet, veel over jezelf en over anderen leert, maar waar je bovenal volledig jezelf kunt

Hojokamp 2.0 gaat verder en legt de focus op het leven na de coming-out. Welke vragen heb je omtrent je seksualiteit en/of genderidentiteit? Wat kun je doen om het beste uit jezelf te halen? Hoe ga je om met je seksualiteit en/of genderidentiteit binnen je geloof?
Deelnemers hebben bij hun aanmelding kunnen aangeven waarover ze meer willen weten en leren tijdens Hojokamp 2.0, wat dit jaar vanaf 2 tot en met 5 juni plaatsvindt. Zodoende is er een programma samengesteld dat aansluit bij de deelnemers en waarin workshops, ontspanning en leuke activiteiten elkaar afwisselen.

Dit jaar staat Hojokamp 2.0 in  het teken van ‘Let your colors shine!’, want Hojokamp 2.0 is de plek voor álle kleuren van de regenboog. Met een enthousiast team aan vrijwilligers, en met 60 andere LHBT-jongeren tot en met 30 jaar, maak je een te gek weekend mee!

Leerzame workshops
Hojokamp 2.0 biedt een boordevol programma met een diversiteit aan leuke activiteiten en leerzame workshops, waarvan enkele workshops vrijblijvend zijn. Tijdens de workshops worden belangrijke LHBT-gerelateerde onderwerpen besproken.

De zoektocht naar een draagmoeder of een geschikte donor. Vaak een duur en lang adoptieproces. Welke opties zijn er om je kinderwens te vervullen wanneer je een homoseksuele relatie hebt of jij en/of je partner transgender is? Bij de workshop over LHBT-ouderschap komt stichting Meer dan Gewenst langs om te vertellen over de juridische, sociale, medische en wetenschappelijke aspecten van het LHBT-ouderschap. Zodoende krijg je meer inzicht in de opties die jij nu of in de toekomst hebt.

Er wordt ook een leerzame workshop gegeven over LHBT en Geloof. De kerk, de synagoge, de moskee en/of de thuissituatie kunnen voor gelovige LHBT’ers een onveilige plek zijn waar ze soms hun gevoelens of genderidentiteit niet kunnen of mogen uiten. Word je geaccepteerd zoals je bent, of kan of mag je jezelf niet volledig zijn?

En hoe ga jij om met negatieve reacties vanuit de maatschappij? Wat vind je ervan dat homoseksuele mannen geen bloed mogen doneren? Of dat een biseksuele vrouw geweigerd wordt bij de plaatselijke roze vereniging omdat ze momenteel een relatie heeft met een man? Deze, en andere onderwerpen worden ter discussie gesteld in de workshop LHBT in de Maatschappij, om meer bewustwording te creëren over huidige politieke en maatschappelijke kwesties.

Ook ga je je eigen krachten en talenten ontdekken bij Empowerment. Wat motiveert jou om je doelen te bereiken? Wat kun je hier zelf aan doen? En hoe kan je een ander helpen om dit te ontwikkelen? Je ontdekt welke krachten je hebt en richt je aandacht op de kern van wie jij bent. Zelfvertrouwen en zelfwaardering staan hierin centraal. 

Tijd voor ontspanning!
Maar er is meer! Naast alle workshops staat het programma ook vol met andere leuke activiteiten die al beginnen zodra je aankomt! Van een spannende tocht naar een actief bosspel, van sporten in de zon tot een mooi theaterstuk. In de avonden lachen en praten bij het kampvuur. En de kampdans kunnen we natuurlijk ook niet vergeten! Neem ook je favoriete kaartspel, boek of instrument mee, want er zijn elke dag vrije uren ingepland waarin je tijd kunt doorbrengen met andere deelnemers, een leuk spel kunt doen, muziek kunt luisteren of even de tijd voor jezelf kunt nemen. Als klap op de vuurpijl wordt het weekend kleurrijk afgesloten met een spetterende feestavond!
De enthousiaste vrijwilligers van Stichting Outway staan dag en nacht voor je klaar, en het hele weekend wordt volledig verzorgd. Wacht dus niet langer, en ga samen met ons dit avontuur aan!

Meer weten?
Ben je nieuwsgierig geworden naar Stichting Outway, Hojokamp/Hojokamp 2.0 of al onze andere activiteiten? Bezoek dan eens onze vernieuwde website via www.outway.nl, of volg ons op Facebook via www.facebook.com/Outway 

Gepubliceerd:
30 mei 2017
Categorie:
Algemeen, homepage
Tags: